Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Sådan tilmelder du dig et kursus

Alle uddannelser ved Center for sundheds- og sanitetsuddannelser er kun for personer, der er ansat i Forsvaret eller har tilknytning til Forsvarets Sanitetskommando.

Kurser til soldater kan tilmeldes gennem arrangementsstyring.

For yderligere spørgsmål henvises til kontakt på denne hjemmeside.

For civilt sundhedsfaglige personer, der ønsker tilknytning og kontrakt med Forsvarets sanitetskommando kan søge optagelse på en af nedenstående uddannelser.

For yderlige spørgsmål til at få tilknytning til Forsvarets Sanitetskommando henvises til FSK-KTP-ADM@MIL.DK og for spørgsmål til uddannelserne henvises til kontakt på denne hjemmeside (CSS).

Ansøgning til militærlæge uddannelsen:

Du skal være indstillet på en 24 måneders kontrakt, der består af to hovedelementer:

  • 5 - 6 måneders uddannelse, på Center for Sundheds- og Sanitetsuddannelser uddannelsescenter i Åbyhøj.
  • 18 måneders militærlægetjeneste, bestående af sejlads med Søværnets skibe, infirmeritjeneste ved Forsvarets Sanitetskommandos infirmerier, SAR (Search and Resque) vagter og evt. 2-3 måneders International tjeneste med bl.a. Hæren, hvis DK fortsat deltager i mission, mindre studie- og udviklingsopgaver samt undervisningsopgaver.

Du skal have gennemført KBU og fået autorisation til selvstændigvirke inden opstart på militærlægeuddannelsen, som gennemføres en gang om året med opstart i januar.

Ansøgning til uddannelserne vil blive lagt op i bl.a. nyheder her på denne hjemmesiden og på Forsvarets Sanitetskommandos Facebook side med et link. Ansøgningen forvaltes af Forsvarets Personelstyrelse (FPS), som varetager dette og ligeledes melder ud, hvem der kommer videre til optagelsesprøve i Jontruplejren nær Ballerup. Efter optagelsesprøve og kommission, vil den enkelte læge få at vide om de er optaget på uddannelsen, der afsluttes med en udnævnelse til militærlæge med rangen premierløjtnant af reserven.​

Info møde for læger

Forsvarets Sanitetskommando afholder informationsmøde vedr. Forsvarets Militærlægeuddannelse, i maj måned fra ca. kl. 1700- ca. 2030.

Endelig dato vil kunne findes i nyheder på denne hjemmeside og på Facebook senest i februar, herefter kan tilmelding sendes til FSK-KTP-ADM@MIL.DK

Venligst oplys følgende ved tilmelding:

  1. (Forventet) studieafslutning.
  2. Dato for afsluttet KBU/INTRO.
  3. Ønske om tidspunkt for påbegyndelse på Militærlægeuddannelsen i Forsvaret.
  4. Om man evt. tidligere har deltaget i informationsmøder.

Mødet foregår på Center for Sundheds- og Sanitetsuddannelser (adresse se nederst på hjemmesiden).

Her vil du blive grundigt orienteret om uddannelsen og tjenesten i Forsvaret, som militærlæge.

Herudover bliver du oplyst om ansøgningsprocedure og optagelsesprøve m.v.​

Center for Sundheds- og Sanitetsuddannelse

​Sylbækvej 10, 8230 Åbyhøj

Rutevejledning

CVR: 16287180​

facebook_2